Dating

Hur lyckas man med första dejten? Vad pratar man om på första dejten? Eller är det kanske lättare att avgöra vad man inte bör prata om? För redogörelser om gamla ex, eventuella olagligheter man gjort eller be om råd gällande sin besvärande fotsvamp, kanske de flesta kan vara överens om är samtalsämnen som inte hör hemma på första dejten. Om ens andra eller tredje… Sen man väl har ett datum och aktivitet för dejten spikad, hur den än har blivit bestämd, känns det som om det värsta över. Man har spanet så långt på kroken, så vad kan nu gå fel? Ja, en hel del faktiskt. Men också väldigt mycket som kan gå rätt om det verkligen klickar.

Men de där första inledande fraserna kan sätta stämningen för hela dejten. Börjar det alldeles för stelt, tafatt och tyst kan det vara svårt att bryta. En viss nervositet är förstås bara hälsosamt, så länge den inte blir alldeles förlamande. Att försöka döva nerverna med alkohol innan dejten, är ingen bra idé. Även om det inte är några mängder som ger effekt av någon berusning, riskerar man att komma till dejten och lukta alkohol och det är kanske inte det första intrycket man vill göra. Men sen man väl har hälsat på varandra, kanske kramat om varandra, kan en komplimang vara på sin plats. Har man i tankarna att dejten säkert kan vara lika nervös som man själv och kanske har våndats timmar framför spegeln (i synnerhet om dejten är en kvinna), kan man genast räkna ut att en komplimang om hår eller klädsel sällan kan landa fel.

Är man en kvinna som är på dejt med en man, kan han behöva få höra att man sett framemot dejten och tycker att det ska bli jätteroligt. Så långt är allt bra. Nu är det dags att visa att man är mer intresserad av att få höra om sin dejt, än att få lov att prata om sig själv. Att ställa frågor som kräver att man svarar mer än ja eller nej, brukar kunna få igång ett samtal som sen ger sig själv med följdfrågor och i bästa fall är man vips i ett samtal som flyter av sig själv. För även om en viss förberedelse för att inte hamna i pinsam tystnad, kan vara bra, så är det ju ändå som bäst när allting liksom bara ger sig och faller på plats av sig själv. För det är väl det som är grejen med en dejt egentligen; att båda man själv och dejten ska känna sig glada och avslappnade och trivas i varandras sällskap? Behöver du inspiration i hur du hittar kärleken? Besök då en dejtingsajt på nätet.