Låna med betalningsanmärkning

Livet är som det är och ibland när man behöver en mindre summa pengar snabbt så kan det vara nog så besvärligt att hitta ett bra alternativ. Det finns faktiskt svenska långivare som erbjuder snabba, enkla och flexibla snabblån och smslån även till personer som har betalningsanmärkningar hos nya-snabblån.se. Hos vissa kan du låna upp till 6000 kronor helt utan säkerhet med en återbetalningstid på upp till 30 dagar (Det går att förlänga återbetalningstiden med 7, 14 eller 30 extra dagar mot en rimlig summa). En del tar inte ut några extraavgifter för sina lån, utan kunden får direkt veta vad lånet kommer att kosta. På hemsidan kan kunder enkelt ansöka om ett smslån eller snabblån dygnet runt, och kunden får alltid besked direkt på skärmen.

Ett bra alternativ om man av misstag fått en betalningsanmärkning. Har man däremot svårt att betala tillbaka ett lån ska man givetvis inte låna alls.

När banker gör kreditbedömningar på sina kunder tittar de inte enbart på din betalningshistorik, utan försöker istället titta på din framtida betalningsförmåga. En betalningsanmärkning brukar ligga kvar hos kronofogden i 3 år och a en tidigare betalningsanmärkning ska inte per automatik behöva betyda att man får avslag på sin låneansökan. När företaget gör en kreditbedömning tittar dem bland annat på vilken typ av betalningsanmärkning kunden har, hur gammal betalningsanmärkningen är samt att kunden inte får ha någon aktuell skuld till kronofogden. De flesta erbjuder inte heller några lån till kunder som har fler än två betalningsanmärkningar eller som har fått anmärkningar från andra kreditgivare eller snabblåneföretag.

Vad krävs för att få ta smslån?

För att en kund ska få låna pengar genom krävs följande: Kunden måste vara myndig och folkbokförd i Sverige sedan minst två år tillbaka i tiden. Kunden får inte ha skyddad identitet och får heller ej vara satt under förvaltarskap. Kunden måste ha tillgång till ett eget bankkonto i sitt eget namn i en svensk bank samt inneha ett registrerat telefonnummer.

Så fungerar låneprocessen

Det är oerhört enkelt att ansöka om ett snabblån och ofta har kunden sina pengar på bankkontot efter bara ett par timmar. Beroende på vilken bank kunden har så kan utbetalningstiden skilja sig något, men kunden ska alltid få sina pengar senast nästkommande vardag. Hos flera banker kan alla människor ansöka om smslån och andra mindre privatlån från 1,000 kronor och upp till 6,000 kronor. Som ny kund hos företaget kan man låna upp till 4,000 kronor. Första lånet är alltid helt gratis upp till ett visst belopp. Dessa belopp kan skilja sig åt beroende på företagets aktuella kampanjer och andra erbjudanden.

Det första som måste göras om man vill låna pengar är att välja lånebelopp och återbetalningstid. Där efter är det bara att klicka på knappen ”ansök”. Steg två innebär att man skapar sin användarprofil på hemsidan där man kan identifiera sig med hjälp av antingen e-leg, skicka en kopia på ID-handling eller genom att uppge ett personkonto i Nordea. När detta är gjort är allt klart, och kunden kommer att få besked om huruvida lånet beviljats eller ej direkt på skärmen!

När det är dags att återbetala lånet kommer kunden automatiskt få en påminnelse från bolaget. På detta sätt får kunden enkelt hjälp att komma ihåg när privatlånet ska återbetalas, och riskerar därför inte att glömma att betala.